Jdi na obsah Jdi na menu
 


FAZOLOVÁ polévka

/ na 9 l hrnec/Obrazek
 
0,75kg uzených kostí
5-6 středně velké mrkve
2-3 petržele
kousek celeru
1 červená cibule
6 stroužku česneku
hrnek červených fazolí
3 malé rajčatové protlaky
½ dl kečupu / kvalitního/
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
kostka masoxu
na dochucení – sůl, mletý pepř
na zahuštění – polohrubá mouka s vodou
 
Omyté fazole nechat přes noc ve vodě.Na druhý den přidat omyté uzené kosti a vařit v neosolené! vodě do skoro změknutí fazolí.Přidat v celku omytou kořenovou zeleninu, koření, masox a vařit do změknutí. Poté vyjmout kosti se zeleninou na talíř, přidat protlak společně s kečupem a nechat provařit.Ochutit cukrem dle chuti. Vrátit na kostičky část nakrájené mrkve a trochu masa z kostí.Jemně zahustit falešnou jíškou z polohrubé mouky a studené vody.Nechat projít znovu varem a povařit eště asi 15 minut. Polívku dochutit pepřem , solí .
Polívka má mít mírně nasládlou a nakyslou chuť.
Lepší je uležená na druhý den.
 
tip: rychlejší varianta:
      místo čerstvých fazolí dát 2 plechovky scezených červených fazolí ve slaném nálevu. Fazole přidat až bude hotový vývar  z kostí a zeleniny.Přidat společně s protlakem a kečupem.Dál pokračovat stejně.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář